سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
شنبه 87 خرداد 25 , ساعت 4:28 عصر
 

 

 
 
 
TN-Baby-Boy-Sc.jpg Baby Boy- Baby Girl TN-Baby-Girl-Sc.jpg

در علم زیست شناسی نسبت جنسیتی به نسبت تعداد افراد مذکر به تعداد افراد مؤنث در یک جمعیت اطلاق می شود.
 
 
در مورد انسان ها، نسبت جنسی ثانویه (نسبت جنسی به هنگام تولد) به طور معمول برابر با 105 نوزاد پسر به ازای هر 100 نوزاد دختر
در نظر گرفته می شود.
 

نگاهی به نسبت های جنسی در جوامع مختلف:
  در تمامی جوامع به ازای هر 100 نوزاد دختر، 106 نوزاد پسر متولد می شوند، که این اصلی است اثبات شده از نظر علمی.

به چه دلیل تعداد پسران متولد شده بیشتر است؟
این موضوع هنوز  هم برای دانشمندان به صورت یک معما باقی است.
زیرا که:
1. تمامی گونه های حیوانات به تعداد مساوی از نوزادان مذکر و نوزادان مؤنث تولید می کنند.
2. مردان به تعداد مساوی از اسپرم های حاوی کروموزوم "ایکس" (که باعث دختر شدن نوزاد می شوند) و اسپرم های حاوی کروموزوم "وای" (که موجب پسر شدن نوزاد می شوند) تولید می کنند.
عوامل تأثیر گزار بر جنسیت نوزاد:
 
1. نقش هورمون تستوسترون در تایین جنسیت نوزاد:
زن ها تنها یک دهم مقدار هورمون تستوسترونی را که بدن یک مرد تولید می کند تولید می کنند. اما همین مقادیر بسیار ناچیز نیز می توانند بر روی احتمال پسر و یا دختر شدن جنین تأثیر گزار باشند. در صورتی که سطح هورمون تستوسترون در بدن یک زن بالا تر از سطح طبیعی آن باشد، محیط هورمونی بدن وی احتمال تشکیل جنین پسر را تقویت خواهد کرد. عکس این قضیه نیز صادق است، و چنانچه سطح هورمون تستوسترون در بدن یک زن پایین تر از سطح طبیعی آن باشد احتمال تشکیل جنین دختر توسط وی افزایش خواهد یافت.
 

2. هورمون تستوسترون و تأثیر آن بر روی شدت بروز صفات برتری جویی:
 
همواره، هم در انسان ها و هم در حیوانات، سطوح بالای هورمون تستوسترون مترادف بوده اند با توانایی بیشتر در غلبه بر رغیبان و نیز شدت گرفتن احساس برتری جویی در بین هم نوعان.
سطح پایه ی هورمون تستوسترون در مردان به مراتب بالا تر از سطح پایه این هورمون در زنان است. همچنین بسته به شرایط مختلف محیطی و اجتماعی سطح پایه این هورمون در هر دو جنس دست خوش تغییراتی می گردد.
قرار گرفتن در شرایط و محیط های استرس زا و پر تنش از جمله مواردی هستند که منجر به افزایش سطح پایه هورمون تستوسترون در زن ها می شود. از جمله این شرایط استرس زا می توان به جنگ، قحطی و بیماری اشاره نمود.
TOPIX_IRAQ_US_MILITARY_WAR_143200349[1].jpg

تحقیقات بسیار وسیعی در ضمینه افزایش نرخ تولد نوزادان پسر در طول دوران جنگ و نیز پس از اتمام جنگ انجام شده است و مقالات بسیاری حاکی از افزایش قابل توجه نرخ تولد نوزادان پسر در طول دوران جنگ به چاپ رسیده اند.

به نقل از مجله تایمز، در زمان صلح نرخ تولد برابر با 105 نوزاد پسر در ازای هر 100 نوزاد دختر می باشد حال آنکه در دوران جنگ این میزان به طرز اعجاب گونه ای به رقم 109 نوزاد پسر در ازای هر 100 نوزاد دختر افزایش می یابد.

همچنین احتمال پسر شدن فرزند اول به مراتب بیش از احتمال دختر شدن آن می باشد.

به دلیل شرایط نا بسامان در طول دوران جنگ بسیاری از خانواده ها به داشتن یک فرزند در طول آن دوران و نیز پس از آن قناعت کرده و این یک فرزند به احتمال زیادتر پسر است تا دختر. همچنین به علت افزایش احتمال جان باختن یکی از والدین در جریان حمله های جنگی احتمال تک فرزندی ماندن حتی در دوران پس از خاتمه جنگ نیز افزایش خواهد یافت که به گفته محققین این تک فرزند در اکثر مطالعات "پسر" گزارش شده است.


3. نقش بیماری ها در تایین جنسیت:
تحقیقات نشان داده اند که ابتلای زنان به برخی از بیماری ها می تواند در تایین جنسیت جنین آنها تأثیر گزار باشد. به گفته محققین احتمال تولد نوزاد پسر از زنان مبتلا به بیماری هپاتیت نوع ب، یک و نیم برابر بیش از زنانی است که حامل این ویروس نمی باشند. پروفسور امیلی اویستر، فارغ التحصیل دانشگاه هاروارد پایان نامه دوره دکترای خود را بر روی ارتباط بیماری هپاتیت ب و نرخ تولد نوزادان به انجام رسانید.
9395.jpg
تیتر پایان نامه پروفسور اویستر چنین بود: "هپاتیت ب و زنان ناپدید شده" بود.
وی همچنین به مقاله پرفسور آمارتیا سن Amartya Sen)) با عنوان: فقدان بیش از 100 میلیون زن (More than 100 million Women are Missing)  اشاره داشت.
به گفته مجله ساینس دیلی هپاتیت ب به تنهایی علت فقدان 40 درصدی زنان در قاره آسیا می باشد.


4. بیماری های ژنتیکی و نسبت های جنسی مرتبط با آنها:
در انسان ها انحراف معیار از نسبت های ثانویه جنسی در نوزادان تریزومی (دارای سه مجموعه کروموزومی) به ثبت رسیده است.
در میان نوزادان طبیعی تعداد پسران متولد شده بیشتر از تعداد دختران متولد شده می باشد.
حال آنکه در میان نوزادان متولد شده با بیماری تریزومی 18، یا همان سندروم ادواردز، تعداد دختران متولد شده به طور قابل توجهی بیش از تعداد پسران متولد شده است.

Chromosomes2.jpg

همچنین در میان نوزادان متولد شده با بیماری تریزومی 21، یا همان منگولیسم، مجددا تعداد دختران متولد شده بیش از تعداد پسران متولد شده می باشد

این تفاوت ها می توانند به علت تولید و یا باروری متفاوت سلولهای جنسی ماده به وسیله اسپرم های حاوی کروموزوم های "ایکس" یا کروموزوم های "وای" باشند.

نگاهی به نسبت های جنسی در کشور های مختلف:
 
انحراف از نسبت های طبیعی جنسی می تواند به علل متعددی ایجاد شود. به گفته دانشمندان بر هم خوردن نسبت های جنسی و به ویژه افزایش تعداد مردان نسبت به زنان، و در نتیجه افزایش تعداد مردانی که قادر به یافتن همسر نخواهند بود موجب بر هم خوردن نظم اجتماعی و آشوب های فراوان خواهد شد.
زنان به طور طبیعی بیش از مردان عمر می کنند و همین امر موجب کاهش نسبت های جنسی در میان افراد کهنسال می گردد.


نسبت های جنسی در کل کره زمین
:
نسبت جنسی ثانویه (نسبت جنسی در هنگام تولد)در کل جمعیت کره زمین برابر است با   1.06 (106 پسر در ازای هر 100 دختر).
نسبت جنسی در جمعیت زیر 15 ساله های کره زمین برابر است با 1.06 (106 پسر در ازای هر 100 دختر)
نسبت جنسی در جمعیت 15-65 ساله های کره زمین برابر است با 1.03 (103 مرد در ازای هر 100 زن)
نسبت جنسی در جمعیت بالای 65 ساله های کل کره زمین برابر است با 0.7-0.75 (70-75 مرد در ازای هر 100 زن)
و در نهایت نسبت جنسی 3" (نسبت تعداد کل مردان به تعداد کل زنان) در کل جمعیت کره زمین برابر است با 1.02 مرد/زن (102 مرد در ازای هر 100 زن).


نسبت های جنسی در ایران:
 
نسبت های جنسی در کشور ایران نیز همانند نسبت های جنسی در سایر نقاط کره زمین بوده و و در تمامی گروه های سنی به استثنای گروه سنی بالاتر از 65 سال تعداد مردان بیش از تعداد زنان می باشد.
بر اساس آخرین سرشماری نفوس در کشور  35 میلیون و 8?? هزار و 8?8 مرد و 3? میلیون و ??8 هزار و ?8 زن به عنوان ساکنان دائم و موقت ایران شمارش شده اند. این ارقام ??3 مرد در مقابل ??? زن را نشان میدهد.
نسبت جنسی ثانویه (نسبت جنسی در هنگام تولد)در در کشور ایران برابر است با   1.05 (105 پسر در ازای هر 100 دختر) و نسبت جنسی 3" (نسبت تعداد کل مردان به تعداد کل زنان) در کشور ایران برابر است با 1.03 مرد/زن (103 مرد در ازای هر 100 زن).

FamilyStudies.jpg


لیست کل یادداشت های این وبلاگ